Εξερεύνησε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε ποικιλίας…
Με την όσφρηση και την γεύση να ενεργοποιούνται στο έπακρο…
Ανακάλυψε τον πλούσιο κρητικό αμπελώνα
καθώς και ένα εκπληκτικό μωσαϊκό παράδοσης, φυσικής ομορφιάς και τεράστιας ιστορίας που κρύβεται πίσω από αυτόν.
Οι Δρόμοι του Κρασιού δημιουργούν ένα βίωμα μοναδικό και αναγεννούν μνήμες από το μακρινό παρελθόν. Μία ιστορία που κρατά από τα παλιά και ειδικότερα στην Κρήτη όπου η οινική παράδοση μετρά κάπου 4.000 χρόνια.
Σε αυτόν τον τόπο ο επισκέπτης βρίσκεται 360 μοίρες γύρω από τον αρχαιότερο και συνεχή παραγωγικό αμπελώνα ο οποίος προσφέρει απλόχερα τους καρπούς του καθώς οι εδαφοκλιματικές συνθήκες επιτρέπουν και δίνουν τις εξαιρετικές ποικιλίες σταφυλιών που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, πείθοντας και τον πιο απαιτητικό οινόφιλο. Άλλωστε το καλό κρασί ξεκινάει πάντα από το καλό αμπέλι.
Η εμπειρία σου ανάμεσα στον κρητικό αμπελώνα παρέα με την Cretan Ark θα είναι κομβική. Και αυτό γιατί γεννιέται η ευκαιρία να “περιηγηθείς” στους παλιούς και στους μοντέρνους δρόμους του κρασιού και να δοκιμάσεις μοναδικές ετικέτες με ποικιλίες που θα αποτελέσουν σταθμό στη γευσιγνωσία σου.
Από το μοσχάτο σπίνας, το οποίο αναδύει έντονα αρώματα από γιασεμί, εσπεριδοειδή, βερύκοκο, βότανα και άνθη λουλουδιών στο βιδιανό τον κρυμμένο θησαυρό με τις κιτρινοπράσινες αντάγιες και τα ξεχωριστά αρώματα ώριμων φρούτων.
Από το ερυθρό μανδηλάρι το οποίο θεωρείται και βασιλιάς των γηγενών ποικιλιών να προσφέρει γεροδεμένες τανίνες και πλούσια δυναμική γεύση στην ποικιλία κοτσιφάλι που αποτελεί ορόσημο των ερυθρών οίνων, διαθέτει όραμα με ισορροπημένη τατινική χάρη και πλούτο από άγρια λουλούδια, αποξηραμένα μαύρα φρούτα και συνθέσεις μπαχαρικών και τέλος στο ξακουστό και θεσπέσιο κόκκινο λιάτικο που σε παρασύρει στα ώριμα κόκκινα φρούτα και στα γλυκά μπαχαρικά.
Mία οινική κιβωτός
που εγκλωβίζει εξαιρετικές αυτόχθονες αλλά και καλά προσαρμοσμένες διεθνείς ποικιλίες.
Το οδοιπορικό της γευσιγνωσία σου όμως θα κάνει και στάσεις και στους τοτινούς ή αλλιώς παλιούς δρόμους του κρασιού οι οποίοι περιλαμβάνουν ποικιλίες όπως το δαφνί, το θραψαθήρι, το ρωμέικο αλλά και το παλαιωμένο λιάτικο. Οινικά μονομάτια με παράδοση, αυθεντικότητα και αξεπέραστη αίγλη.
Το γαστρονομικό αφήγημα σε συνδυασμό με τις κατάλληλες ετικέτες κρητικού αμπελώνα πλάθεται με πάθος, δημιουργικότητα και καινοτομία αλλά και με την μνήμη σε αξίες και ήθη της Κρήτης να περνούν σε κάθε πιάτο και κάθε συνταγή.
Η εμπειρία περιλαμβάνει:
- Εκμάθηση από πιστοποιημένο δοκιμαστή κρασιού.
- Νερό (ανθρακούχο η μεταλλικό)
- Πέντε (5) ετικέτες κρασιού αποκλειστικά του κρητικού αμπελώνα
(2 λευκά ξηρά, 1 ροζέ, 2 κόκκινα ξηρά) - Διάφορα είδη τοπικών τυριών και αλλαντικών( finger food)
- Κόστος:
1 – 4 άτομα:
€240 Modern
€280 Legacy5+ άτομα:
€60/άτομο Modern
€70/άτομο Legacy - Κόστος Food Pairing:
€25/άτομο
Συνοδεύεται από ένα ολοκληρωμένο μενού που αποτελείται από τέσσερις (4) γαστρονομικές δοκιμές με τις συνταγές του chef να είναι εμπνευσμένες από την κρητική κουζίνα και απόλυτα συνυφασμένες με το γευστικό προφίλ των επιλεγμένων κρασιών.
- Διάρκεια:
1,5 ώρα
Το μάθημα γίνεται στα ελληνικά ή αγγλικά.
*Η υπηρεσία είναι διαμορφωμένη για μέχρι δώδεκα ( 12 ) άτομα